Heta kungsräkor med tagliatelle

Vilket fantastiskt väder vi har! I dag visade bilens yttertemperaturmätare på 30° C. Med strålande sol och tropisk värme har man ingen lust att så vid spisen och laga mat. Men äta måste vi ju trots allt, så därför är veckans recept enkelt, snabblagat men ändå vansinnigt gott. Fortsätter på förra veckans italienska tema.

Heta kungsräkor med tagliatelle

4 personer:

  • 1 kg kungsräkor med skal
  • 2 tsk riven ingefära
  • 3 lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 10 myntablad
  • 1 liten knippe basilika
  • 1 liten knippe oregano
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • Flingsalt och svartpeppar från kvarn.
  • Ca 500 egenhändigt gjord tagliatelle (se: gör din egen pasta) eller för den bekväme; 2 pkt köpt färsk.
  • 1 påse ruccolasallad

Gör så här:

  1. Skala och rensa räkorna. Låt gärna  stjärtfenan sitta kvar.
  2. Koka pastan al dente (max 3 min) i rikligt saltat vatten. 
  3. Riv ingefära och finhacka vitlök och chili.
  4. Grovhacka kryddorna.
  5. Dela 2 lime på mitten och stek halvorna i het grillpanna tills dom fått fin färg.
  6. Stek räkorna i het stekpanna i smör, olivolja, vitlök, chili och myntablad i en minut. Salta och peppra. 
  7. Tillsätt ingefäran, dom färska kryddorna och pressad limesaft och stek i ytterligare 1 minut.
  8. Blanda räkorna med pastan. 

Ringla lite olivolja över och servera genast med dom stekta limehalvorna och toppa med ruccola.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln