Önskar er alla en glad midsommar och bjuder på ett recept på gubbröra!

Med veckans sista recept vill jag passa på att önska er alla en glad och trevlig midsommar. 

Eftersom jag älskar nypotatis så finns dessa naturligtvis med i mitt recept på en rågbrödsmacka med gubbröra. Avnjutes med fördel med en kall pilsner och en iskall nubbe om man känner för det. 

Jag hoppas att vädrets makter är med er i helgen, var ni än befinner er i vårt avlånga land. Njut av några dagars ledighet , god mat och dryck. Ta det lugnt med snapsen så hörs vi nästa vecka. Då med nya friska tag och recept. Kanske blir det lite om Rieslingviner och kanske en reflektion från Bruce Springsteen-konserten som jag har förmånen att få bevista nu på lördag. Må väl! Fredrik

Gubbröra på ansjovis

4 personer:

Gubbröran:

  • 125 g ansjovisfilé
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 rödlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonäs
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • Vitpeppar

Upplägg och delkoration:

  • 6 tunna skivor danskt rågbröd
  • 2 msk smör
  • 8 potatisar 
  • 1 påse valfri blandad småbladig sallad
  • 1/2 knippe rädisor
  • Röd stenbitsrom
  • Hackad gräslök

Gör så här:

  1. Koka potatis med dill och välsaltat vatten. (om du nu inte råkar ha överbliven färdigkokt potatis i kylen).
  2. Koka äggen ( 10 minuter).
  3. Skala och hacka, äggen, rödlöken, ansjovisen, dillen och gräslöken.
  4. Blanda crème fraiche, majonnäs och senap.
  5. Blanda ner allt hackat men spar lite av gräslöken till dekoration.
  6. Stek brödskivorna hastigt på hög värme i smör.
  7. Skiva potatisen och rädisorna
  8. Fördela salladen, rädisorna och potatisen på mackorna. Klicka på gubbröran och dekorera med stenbitsrom, gräslök och eventuellt en trekantskurna brödbitar.
Så här såg det ut när bilden på gubbröran  togs.
Så här såg det ut när bilden på gubbröran togs.
Glad midsommar!
Glad midsommar!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln