Vilken magisk midsommar! Sol, bad, dans och rock´n roll med Springsteen.

Kanske inte alla i vårt avlånga land håller med, men åtminstone vi här nere i nordvästra Skåne fick uppleva en helt fantastisk midsommar. Strålande väder, härliga bad i havet, dans kring midsommarstången till tonerna av dragspelsmusik, god mat och dryck. Allt detta i goda vänner sällskap. Vad mer kan man begära? 

Grädde på moset var lördagens konsert med Bruce Springsteen och hans E Street Band i Göteborg. Jag ska väl erkänna att jag inte är någon större Springsteen-dyrkare men att få uppleva en konsert med denna fantastiske live-artist är en ynnest. I nästan fyra timmar non-stop ger han och bandet järnet. Med full energi och med en tillsynes äkta kärlek till sin publik. En innerlig glädje att få lira och underhålla oss, just precis där på Ullevi, just den här kvällen. Och kärleken hos dom drygt 60000 i publiken är förstås ömsesidig. Det är omöjligt att inte ryckas med och bara älska detta. Ungefär som min kompis Mange uttryckte det: ”Lite av ett fyra timmar långt väckelsemöte”. Jag håller med. Det går inte att värja sig. Man blir hänförd, omvänd och frälst! Hallelulja och länge leve ”the Boss”! I kväll kör han och bandet sin andra spelning på Ullevi. Jag kan bara gratulera dom som lyckats få tag på en biljett! I juli avslutar dessutom Springsteen Europaturnén i Göteborg. Har du möjligheten att se honom så gör det. Längre ner på sida hittar du lite bilder och ett liten filsnutt från konserten.

Dessutom; som uppladdning inför en sådan här maraton-föreställning behöver man energi. Bjuder er därför på lite BBQ-recept ”á la Springsteen” längre ner på sidan. Speciellt tillägnat Bruce Springsteen, hans band och kvällens publik.

Meny á la Bruce Springsteen and the E Street Band:
Förkokta grillade revbenspjäll
samt grillade hamburgare med coleslaw & västerbottenost

4 hungriga personer:

Revben:

  • 2 kg tunna revben
  • 1 morot
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlök
  • 10 hela svartpepparkorn
  • 4 tsk salt

Glaze:

  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • ½ dl ketchup
  • ½ dl rårörsocker
  • 2 msk flytande honung
  • 1 bit (2-3 cm) riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt & svartpeppar

Hamburgare:

  • 600 g färs av högrev
  • 1 ägg
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk ströbröd
  • salt och svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 skivorvästerbottenost eller annan vällagrad ost
  • 2 dl coleslaw (se nedan)
  • 100 g blandad sallad
  • 3 tomater eller motsvarande mängd mindre tomatsort
  • 4 färska rödlökar

Coleslaw:

  • ¼ vitkålshuvud
  • 1 morot
  • ev. ½ rödlök
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Görs så här:

Revbenen:

  1. Lägg revbenen i en stor gryta tillsammans med klyftad lök, skivad morot, vitlök och pepparkorn. Salta vattnet väl! (1 tsk salt/liter vatten). 
  2. Koka långsamt i ca 1 timme tills köttet är mört och nästan faller av från benen.
  3. Blanda ingredienserna till glazen.
  4. Ta upp spjällen från grytan och låt rinna av. 
  5. Pensla sedan med hälften glazen. Ställ kallt och låt marinera i några timmar. Gärna över natten.
  6. Undvik att grilla revbenspjällen direkt över glöden i börja. Glazen innehåller socker som lätt bränns vid för hög värme. Sista minuterna kan du grilla på ordentligt så spjällen får en härlig frasig grillyta. I och med att revbenspjällen är förkokta behövs ingen längre grilltid.

Hamburgarna:

  1. Blanda ihop hamburgersmeten och forma till fyra burgare.
  2. Grilla på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida.
  3. Grilla rödlöken på medelvärme tills den fått fin färg.
  4. Montera hamburgarna efter eget tycke och smak. På bilden: Lite majonnäs i botten, sallad, tomater, lök, burgare, ostskiva och överst coleslaw.

Coleslaw:

  1. Strimla vitkål och morot och ev ½ rödlök tunt.
  2. Rör ihop crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker, salt och peppar.
  3. Blanda ner det strimlade. 
  4. Ställ i kylen ett stund innan servering.

Förslag på övriga tillbehör:

  • Grillade majskolvar
  • Ugnsrostade färskpotatisar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln