En seglats i matens tecken. Del 2. Rungstedt, Vedbæk och Skovshoved

Efter Sletten fortsatte min seglats söderut till Rungstedt som är en mer modern hamn. I södra delen av hamnen finns en strandpromenad med ett myller av folk och massor av trevliga restauranger för alla smaker. Danskt, italienskt och japanskt för att nämna några. Vid vackert väder är det all idé att reservera bord för kvällen. Glömmer du att boka så finns det alltid plats men kanske inte just på den restaurangen som du är sugen på att besöka.
Dagen därpå gick seglatsen till grannbyn som heter Vedbæk. Här blev det en mycket god lunch på hamnrestaurangen Nautilus bestående av sill och en stekt spätta (igen). På kvällen blev det italienskt på restaurang La Vela.

Sista hamnen för den här seglatsen blev Skovshoved som också den är en ganska modern hamn. Ett mecka för dig som gillar segling. Här arrangeras ofta stora kappseglingar. När jag kom dit hade just ett VM för kölbåtar avslutats.
På Skovshoved Hotel avnjöts seglatsens bästa måltid som även blev seglatsens avslutningsmiddag.
Menyn bestod av:

  • Hummerbisque med stegt dansk hummer & cognac, grønne stikkelsbær & bronzefennikel.
  • Foie Gras terrin med plukket kalveskank & sprødt kyllingskind, rødbede & danske ribs.
  • Stekt Vesterhavstorsk med grillet salat, syltet løg & dild, beurre blanc på brunnet smør & hyldeblomst.

Efter nästans en veckas semestersegling i matens tecken med många goda minnen, gick färden hemåt.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln