Gott & enkelt fredagsrecept: Kycklingspett på rostad potatis

Inspirationen för matlagning en fredagskväll kanske inte alltid är på topp när man trött kommer hem efter en lång arbetsvecka. Då kan det vara skönt med ett enkelt, hyggligt snabblagat men ändå väldigt gott recept. Vad sägs om det här? Recept av Jan-Erik Hagbohm.

Kycklingspett på rostad potatis

4 personer:

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 lime
  • 1 msk olivolja
  • 8-10 potatisar
  • olivolja till stekning
  • 1 kvist persilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk fint strimlad ingefära
  • 2 dl kraftig hönsbuljong (varm)
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • Basilika till garnering

Gör så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar och trä på spett men spara plats åt en limehalva. Dela limefrukterna i halvor. Pensla spetten och limen med olivolja. Krydda spetten med salt och peppar.
  2. Skala och skär potatisen i klyftor. Hetta upp oljan i en stelkpanna och bryn potatisen tills den får fin färg. Krydda med salt och peppar.
  3. Grovahacka persiljan och finstrimla ingefäran. Lägg kryddorna tillsammans med vitlöksklyftorna i botten på en ugnsfast form. Lägg potatisen ovanpå. Värm buljongen och häll över potatisen.
  4. Förstek spetten i ett grilljärn (eller vanlig stekpanna) så dom får fin färg (grillränder). Ge även limehalvorna några minuter i pannan och trä dom sedan på spetten.
  5. Placera spetten ovanpå potatisen och efterstek i ugn på 225° i 15-20 minuter.
  6. Garnera med basilika och servera.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln