Annas supergoda, superenkla, supernyttiga superenergibröd

Unna dig och njut av en riktigt lång och härlig frukost i helgen med hembakat bröd. Här är ett enkelt recept på ett fantastiskt gott bröd som du bara måste testa. Receptet har jag fått från min kompis Anna som förmodligen i sin tur fått det av någon anna(n). Så vem som är upphovsman/kvinna vet jag inte men jag tror mig veta att det är Anna som lagt till tranbär i receptet, vilket enligt mitt tycke ger brödet det där lilla extra. Så därför har hon fått äran att namnge brödet. Trevlig helg!

Annas supergoda bröd

2 bröd:

  • 6.5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl rågcross
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl mörk sirap (går bra med mörk brödsirap)
  • 1 dl torkade tranbär
  • En klick smör till formarna
Gör så här:
  1. Smörj 2 st brödformar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna inklusive tranbären i en bunke.             Blanda i filmjölken och sirapen och rör ihop snabbt till en lös deg.
  4. Fördela degen i de två formarna och grädda i nedre delen av ugnen i 1 ½ timme. Låt svalna i ca 5 minuter innan de stjälps upp på galler där de får svalna.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln