Ojojoj!!! Inlagd stekt sill på knäckemacka!

Så enkelt men så underbart gott!  Sillen ska visserligen ligga och dra i lagen i en vecka men den som väntar på något gott...
En svensk klassiker utan krusiduller! Fantastiskt! Ojojoj!

4 personer:

  • 500 g färsk sill- eller strömmingsfiléer med skinn
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl rågmjöl
  • 150 g smör
  • 2 rödlökar, skivade
  • salt

Ättikslag

  • 1 l vatten
  • 3 dl ättika, 24 %
  • 5 dl strösocker
  • 1 msk hel kryddpeppar
  • 1 msk salt
  • 8 lagerblad
  • 10 hela svartpepparkorn

Gör så här:

  1. Klipp av fenorna på sillfiléerna. Sätt ihop sillfiléerna två och två, med skinnsidan ut.
  2. Blanda ströbröd och rågmjöl. Panera filéerna i blandningen.
  3. Stek fisken på varje sida i smör tills den är gyllenbrun. Salta efter smak.
  4. Placera den stekta sillen i en skål eller glasburk, toppa med skivad rödlök.
  5. Blanda ingredienserna till ättikslagen i en kastrull. Värm på medelvärme tills sockret är helt upplöst.
  6. Häll lagen över sill och lök. Täck med plastfolie eller ett lock, låt sedan dra i kylen en vecka innan du käkar. Varför inte på knäckebröd med en kall bärs därtill?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln