Nyheter/ Blogg

Välkommen till min nyhets- och bloggsida! Här hittar du smått som stort om sådant som kretsar kring mitt liv som fotograf. Ta del av mina uppdrag med inblickar från hur det går till bakom kulisserna men även av annat som ligger mig varmt om hjärtat. T ex: mat, dryck, natur, segling och skidåkning.
Mycket nöje! / Fredrik

loading...

Bloggarkiv

Senaste blogginlägg:

I somras fotograferade jag nya kylda färdigrätter för det norrländska charkföretaget Nyhléns Hugosons. Här är några exempel på bilder som nu visas på olika medier.

loading...
Läs hela inlägget »

Här ser du ännu exempel på en receptfilm och bilder för Dole Fresh Cuts kampanjer för dears nya grönssakssoppor som nu bl a visas på olika sociala medier. Allt på uppdrag av och i gott samarbete med Scandinavian Retail Center i Helsingborg.

loading...
Läs hela inlägget »

Så enkelt men så underbart gott!  Sillen ska visserligen ligga och dra i lagen i en vecka men den som väntar på något gott...
En svensk klassiker utan krusiduller! Fantastiskt! Ojojoj!

4 personer:

 • 500 g färsk sill- eller strömmingsfiléer med skinn
 • 2 dl ströbröd
 • 2 dl rågmjöl
 • 150 g smör
 • 2 rödlökar, skivade
 • salt

Ättikslag

 • 1 l vatten
 • 3 dl ättika, 24 %
 • 5 dl strösocker
 • 1 msk hel kryddpeppar
 • 1 msk salt
 • 8 lagerblad
 • 10 hela svartpepparkorn

Gör så här:

 1. Klipp av fenorna på sillfiléerna. Sätt ihop sillfiléerna två och två, med skinnsidan ut.
 2. Blanda ströbröd och rågmjöl. Panera filéerna i blandningen.
 3. Stek fisken på varje sida i smör tills den är gyllenbrun. Salta efter smak.
 4. Placera den stekta sillen i en skål eller glasburk, toppa med skivad rödlök.
 5. Blanda ingredienserna till ättikslagen i en kastrull. Värm på medelvärme tills sockret är helt upplöst.
 6. Häll lagen över sill och lök. Täck med plastfolie eller ett lock, låt sedan dra i kylen en vecka innan du käkar. Varför inte på knäckebröd med en kall bärs därtill?
Läs hela inlägget »

Här är ett exempel från senaste fotouppdraget för Dole. Goda grönsakssoppor som är enkela och snabba att tillaga. Uppdraget fick jag från SRC i Helsingborg. PS: Det är även jag som tagit bilderna som pryder förpackningarna.

Läs hela inlägget »

Här kommer ett exempel på en av flera bilder som jag fotograferade i våras för Toms lansering av deras nya produkter. Chokladkakor smaksatta med hackade bitar av deras tidigare succégodis; Ferraribilar,  salta lakritsstänger (Häxvrål) och mintstänger. Bilderna kan du se bl a på butiksskyltar. Byrå och uppdragsgivare var SRC i Helsingborg.
 

Läs hela inlägget »

Besöker du Ica Maxi i Hyllinge så är det jag som har tagit bilderna på personalen som finns att beskåda som stortavlor och vepor, bl a på parkeringen och ovanför entrén. Så vet du det. ;-)

Läs hela inlägget »

På uppdrag och i samarbete med Scandinavian Retail Center (SRC) har jag gjort denna lilla receptfilm på högrevsburgare för det norrländska charkföretaget Nyhléns Hugosons. Filmen visas på sociala medier.

Läs hela inlägget »

Strax utanför min hemby Viken har Vikentomater sin tomatodling och gårdsbutik. Mats och Susanne har med passion och hårt slit lyckats göra Vikentomater till ett rikskänt begrepp. I deras växthus odlas ett 100-tal tomatsorter i olika färger, storlekar, former och smaker. I gårdsbutiken finns alla sortena till försäljning i en lång och härligt färgsprakande disk.
Från och med i år odlas även ljuvligt söta och välsmakande hallon och jordgubbar i växthusen.
Sedan flera år tillbaka bjuder Vikentomater in flera av Sveriges ledande kockar och matkreatörer till gårdsbutiken. Här kan besökare varje lördag under sommarhalvåret, se Sveriges kockelit laga till smarriga rätter baserade på tomater och andra råvaror som Vikentomater har att erbjuda.
Har du vägarna förbi Viken, från maj till en bit in i oktober, rekommenderar jag varmt ett besök på Vikentomater. Tidigt i somras hade jag nöjet att få ta lite bilder för Vikentomater som används på deras hemsida och på sociala medier. Här är några exempel.

loading...
Läs hela inlägget »

I sommar har jag varit iväg på två fotouppdrag för STS Alpresor som är störst i Norden på charterresor till Alperna, såväl sommar som vinter. Första turen gick till Bad Gastein i Österrike och andra resan till italienska Cervinia.
Har du aldrig besökt alperna under sommarhalvåret är det något jag starkt kan rekommendera. En aktiv semester men samtidigt nästan meditativt avkopplande med hänförande vacker och storslagen natur. Här finns vandring som passar alla och längs vandringslederna finns det gott om trevliga restauranger och mysiga hytter där du kan pausa och fylla på med energi. Tröttnar du på eller inte gillar att vandra, finns det en mängd andra aktiviteter att sysselsätta dig med. Som exemplel erbjuder Bad Gastein en fantastisk badanläggning och i Cervinia kan du prova på sommarskidåkning uppe på glaciären eller golf på byns 18-hålsbana.
I bildspelet nedan finner du smakprov på bilder från i mina uppdrag i somras och i min portfolio hittar du bilder från vinterfotograferingar.

loading...
Läs hela inlägget »

Enligt min mening så befinner vi oss just nu i den vackraste perioden på året. Naturen prunkar och det fantastiska väder vi just nu njuter gör åtminstone mig gladare och piggare. Här är lite bilder från försommaren.

loading...
Läs hela inlägget »

Diverse bloggstatestiksidor fr o m 2017-04-18:

matbloggar.nu
mytasteswe.com
 • Nya kylda färdigrätter från NyhlénsHugosons

  2 oktober 2018 17:17
  I somras fotograferade jag nya kylda färdigrätter för det norrländska charkföretaget Nyhléns Hugosons. Här är några exempel på bilder som nu visas på olika medier.…
 • Receptfilmer och foto för Dole Fresh Cuts

  2 oktober 2018 16:51
  Här ser du ännu exempel på en receptfilm och bilder för Dole Fresh Cuts kampanjer för dears nya grönssakssoppor som nu bl a visas på olika sociala medier. Allt på uppdrag av och i gott samarbete med Scandinavian Retail Center i Helsingborg.…
 • Ojojoj!!! Inlagd stekt sill på knäckemacka!

  21 september 2018 14:53
  Så enkelt men så underbart gott!  Sillen ska visserligen ligga och dra i lagen i en vecka men den som väntar på något gott...
  En svensk klassiker utan krusiduller! Fantastiskt! Ojojoj!
 • Fotografering till kampanj för Dole Fresh Cuts grönsakssoppor!

  18 september 2018 13:28
  Här är ett exempel från senaste fotouppdraget för Dole. Goda grönsakssoppor som är enkela och snabba att tillaga. Uppdraget fick jag från SRC i Helsingborg. PS: Det är även jag som tagit bilderna som pryder förpackningarna.…
 • Glädjande nyheter från Toms för godisälskare!

  7 september 2018 10:30