Gör din egen pasta

Att göra sin egen pasta är både roligt och inte särskilt svårt även om det tar sin lilla tid. Dessutom garanterat mycket godare än den färdiga köpta.
Det går att kavla ut degen med kavel men en pastamaskin är nog att föredra för att få degen riktigt tunn och jämn. Lycka till!

Varför durumvete till pastan?

Durumvetet innehåller hög halt av glutenprotein vilket ger pastan en hårdare konsistens (mer al dente) och ger dessutom pastan en härlig gyllengul ton.

Durumvetet odlas främst och bäst på jordens solrika landsdelar.  T e x runt Medelhavet och i Nord- och Sydamerika. I Norden är ön Ven i Öresund en av få platser där man lyckats odla durumvete med gott resultat.

Kavla ut degen tunt. Använd med fördel en pastamaskin där du kan ställa in önskad tjocklek på pastan. Följ instruktionerna som medföljer maskinen så ska det säkert gå bra. Med pastamaskinen kan du ju även sedan strimla pastan i olika bredder till spagetti, fettuccine mm. Lägg pastan att torka  på en handuk en stund innan du jobbar vidare och kreerar olika pastarätter där bara din fantasi sätter gränserna.

Pastan håller sig i ett par veckor om den förvaras svalt och torrt.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln