Nu laddar vi för midsommar och Bruce Springsteen!

Förra veckans bloggande kom av sig lite p g a för mycket ”vanligt” jobb. Men nu kör vi så det ryker!
Om några dagar är det midsommarafton med god mat, dryck och förhoppningsvis fint väder. Dessutom blir det för min del, en tur upp till Göteborg på lördagskvällen. Detta för att få uppleva självaste Bruce ”the Boss” Springsteen och hans E Street Band, live på Ullevi. Är ingen jätte-fan av Brucan men för snart 10 år sedan upplevde jag en konsert i Köpenhamn med honom och får erkänna att det var riktigt häftigt och bra. Så, jag kan härmed utlova en intensiv bloggvecka med härliga midsommarrecept och kanske det blir lite amerikansk BBQ, till ära för Brucan och hans band.

Först ut blir det ett recept på snaps som du bör göra ganska omgående om den ska hinna bli klar till midsommarafton. Mycket nöje! / Fredrik

Fredriks fläder & citronsnaps

Ingredienser:

  • 5 blomkronor fläder
  • Rivet skal från 1 citron
  • 70 cl brännvin special eller annan okryddat brännvin
  • 1 sockerbit
+ 1 glasburk med lock eller flaska med kork


Gör så här:

  1. Ut i naturen och plocka fina fläderblommor. Skölj blomkronorna noga.
  2. Riv det yttersta skalet från 1 citron.
  3. Lägg blommor, det rivna citronskalet och sockerbiten i en burk eller flaska med tätslutande lock/ kork. Häll på brännvinet. Skaka så sockret löser upp sig och blandas.
  4. Låt fläderessensen stå och dra i 3 dagar. Vänd då och då. Fläderessensen ska få en gul färg och härlig doft och smak av fläder och citron.
  5. Sila bort fläderblommor och citronskal.

Serveras kall.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln