Dags att boka skidresa? Jag rekommenderar: Serfaus-Fiss-Ladis, Österrike, Tyrolen.

Det kanske känns tokigt att skriva om skidåkning så här i augusti månad men är ni ett stort gäng som planerar att resa ihop och bo på samma hotell eller lägenhet, så är det hög tid att börja kolla efter resmål och boka. 

Här får du ett tips om dom för många svenskar, tämligen okända skidorterna; Serfaus, Fiss och Ladis i österrikiska Tyrolen. Dom tre byarna ligger med några kilometers mellanrum med ett gemensamt stort modernt lift- och pistsystem med massor av härlig utförsåkning. I pisten Frommesabfahrt kan du stå på i en mil om dina ben pallar. Området erbjuder även milslånga längdåknigsspår. 

Serfaus och Fiss är dom två större byarna som båda ligger på dryga 1400 m ö h medan Ladis är beläget ett par hundra meter lägre. Merparten av pisterna ligger mellan 2000-2800 m ö h, så snösäkerheten är mycket god. Skidområdet som är Tyrolens största, erbjuder åkning för alla nivåer av åkare. Många blå backar för nybörjaren till svartaste svart för proffset men övervägande är det röda pister. I backarna hittar du massor av trevliga och mysiga restauranger och små hytter. Liftsystemet är som sagt mycket modernt med hög kapacitet så några längre liftköer är ytterst sällsynta. Byarna har satsat enormt mycket på att barnfamiljen ska trivas med  bl a stora lekparker och ”Funparks” för dom lite äldre. Skidskolorna är av absolut världsklass. I Serfaus kan du ta en tunnelbana upp till liftstationen med tre stopp längs huvudgatan. 

Med bil från Helsingborg, via Rödby-Puttgarten är det 132,5 mil. Flyger du så är Innsbruck närmsta flygplats, ca 10 mil. Från Innsbruck tar du tåget till Landeck och sista biten blir med postbussen eller taxi. Hemsidan hittar du på: www.serfaus-fiss-ladis.at.

loading...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln