Boken Mitt Viken, uttagen till Gourmand Awards - kokböckernas Oscarsgala!

Måste bara få delge er lite klädsamt skryt så här på en torsdag.

Sverige är det land där det ges ut flest kokböcker per capita i hela världen. Jag tror vi snackar om runt 400 per år. Man kan ju alltid fråga sig om nödvändigheten av detta. Hur som helst, av dessa hundratals böcker röstar en internationell jury fram dom 59 bästa svenska kokböckerna i diverse kategorier varje år. Dessa utvalda böcker får därefter representera Sverige i den prestigefyllda internationella tävlingen Gourmand Awards, som av den del beskrivs som kokböckernas Oscarsgala.
I årets upplaga var min bok "Mitt Viken" nominerad i  2 av dessa 59 kategorier, nämligen Photographers Publishers och Culinary Travler och gick därmed vidare till finalen.
Hela listan på finalisterna hittar du här.
Väl i finalen kammade boken tyvärr noll. Men med tanke på att den inte är en renodlad kokbok utan mer en fotografisk skildring av en liten norvästskåsk kustby varvat med recept inspirerade av byns omgivningar, är det väl ändå inte illa pinkat. Dessutom i egen regi utan ett stort förlag bakom ryggen. 
Bokens läckra recept är framtagna av Benny Cederberg som är en av landets främsta kockar.
Man kan tycka vad man vill om tävlande i alla möjliga ämnen och sammanhang men jag måste erkänna att det känns gott att något man lagt sin själ i uppmärksammas och uppskattas.
Jag känner mig stolt!
Hoppas att alla ni som medverkat i produktionen av "Mitt Viken" känner det samma. Ingen nämnd ingen glömd.

Läs mer om boken under rubriken Boken "Mitt Viken".

"Mitt Viken" är tryckt i en begränsad upplaga men ännu finns denna unika och vackra "fotokokbok" att köpa.
Antingen snabbt och enkelt här online eller på följande försäljningsställen:

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln