Nyheter/ Blogg

Välkommen till min nyhets- och bloggsida! Här hittar du smått som stort om sådant som kretsar kring mitt liv som fotograf. Ta del av mina uppdrag med inblickar från hur det går till bakom kulisserna men även av annat som ligger mig varmt om hjärtat. T ex: mat, dryck, natur, segling och skidåkning.
Mycket nöje! / Fredrik

loading...

Bloggarkiv

Senaste blogginlägg:

Som jag skrivit om innan så inträffar julen oftast redan under sommarmånaderna för mig som fotograf. Så var även fallet när jag tog dessa julbilder för det norrländska charkföretaget Nyhléns Hugosons. Vi fotograferade veckan innan midsommar. För produktionen stod Scandinavian Retail Center och kockade och stylade maten gjorde Benny Cederberg. Namnet på den unge handmodellen som norpar en köttbulle har jag dessvärre glömt. Sorry! Bilderna visas nu på Nyhléns Hugosons hemsida, sociala medier och i butiker i norra Sverige.

loading...
Läs hela inlägget »

Alltid lika kul när det går bra för mina uppdragsgivare! Vid förra veckans Chark-SM i Göteborg skördade vårt lokala charkföretag; Per i Viken, stora framgångar. Bl a mästartiteln för deras goda leverpastej. Kul och välförtjänt! För att fira och uppmärksamma detta fick jag i uppdrag att ta en bild på den ärofyllda trofén. Visas bl a på sociala medier. Stort grattis till Per i Viken!

Läs hela inlägget »

Här är ännu ett exempel på en lokal framgångsrik livsmedelsproducent som jag har den stora äran att få ta bilder för. Nämligen charkföretaget Per i Viken som nyligen blev framröstad som årets företagare i nordvästra Skåne. Här är en julig bild som jag tog för ett par veckor sedan till deras lansering av tre sorters kål. Kanske lite otippade produkter för ett charkföretag. Men kopplingen är klar som korvspad, för ingen vill väl sakna röd- grön- och brunkål som tillbehör till julbordets skinka, korvar och köttbullar, eller hur? God Jul!

Läs hela inlägget »

Det är alltid lite extra kul när jag får chansen och förtroendet att ta bilder till lokala livsmedelsproducenter. Dels därför att jag ofta får fria händer vid fotograferingar och dels för att jag får en direkt och nära kontakt med kunden vars passion och glöd för sin verksamhet och produkt smittar av sig och inspirerar. Precis så är det med Larsviken. En familjeägd gård utanför min hemby Viken som bedrivit potatisodling i flera generationer. Numera är deras verksamhet utökad med en härlig gårdsbutik men framför allt med egen framgångsrik tillverkning av chips under varumärket Larssons chips. Här är ett bildspel som visar exempel på bilder jag fotograferat för Larsviken. Bilder används bla till Larsvikens nya fina hemsida (www.larsviken.se), annonser, sociala medier, mm.

loading...
Läs hela inlägget »

I somras fotograferade jag nya kylda färdigrätter för det norrländska charkföretaget Nyhléns Hugosons. Här är några exempel på bilder som nu visas på olika medier.

loading...
Läs hela inlägget »

Här ser du ännu exempel på en receptfilm och bilder för Dole Fresh Cuts kampanjer för dears nya grönssakssoppor som nu bl a visas på olika sociala medier. Allt på uppdrag av och i gott samarbete med Scandinavian Retail Center i Helsingborg.

loading...
Läs hela inlägget »

Så enkelt men så underbart gott!  Sillen ska visserligen ligga och dra i lagen i en vecka men den som väntar på något gott...
En svensk klassiker utan krusiduller! Fantastiskt! Ojojoj!

4 personer:

  • 500 g färsk sill- eller strömmingsfiléer med skinn
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl rågmjöl
  • 150 g smör
  • 2 rödlökar, skivade
  • salt

Ättikslag

  • 1 l vatten
  • 3 dl ättika, 24 %
  • 5 dl strösocker
  • 1 msk hel kryddpeppar
  • 1 msk salt
  • 8 lagerblad
  • 10 hela svartpepparkorn

Gör så här:

  1. Klipp av fenorna på sillfiléerna. Sätt ihop sillfiléerna två och två, med skinnsidan ut.
  2. Blanda ströbröd och rågmjöl. Panera filéerna i blandningen.
  3. Stek fisken på varje sida i smör tills den är gyllenbrun. Salta efter smak.
  4. Placera den stekta sillen i en skål eller glasburk, toppa med skivad rödlök.
  5. Blanda ingredienserna till ättikslagen i en kastrull. Värm på medelvärme tills sockret är helt upplöst.
  6. Häll lagen över sill och lök. Täck med plastfolie eller ett lock, låt sedan dra i kylen en vecka innan du käkar. Varför inte på knäckebröd med en kall bärs därtill?
Läs hela inlägget »

Här är ett exempel från senaste fotouppdraget för Dole. Goda grönsakssoppor som är enkela och snabba att tillaga. Uppdraget fick jag från SRC i Helsingborg. PS: Det är även jag som tagit bilderna som pryder förpackningarna.

Läs hela inlägget »

Här kommer ett exempel på en av flera bilder som jag fotograferade i våras för Toms lansering av deras nya produkter. Chokladkakor smaksatta med hackade bitar av deras tidigare succégodis; Ferraribilar,  salta lakritsstänger (Häxvrål) och mintstänger. Bilderna kan du se bl a på butiksskyltar. Byrå och uppdragsgivare var SRC i Helsingborg.
 

Läs hela inlägget »

Diverse bloggstatestiksidor fr o m 2017-04-18:

matbloggar.nu
mytasteswe.com
  • Norrländska delikatesser på julbordet!

    29 november 2018 15:23
    Som jag skrivit om innan så inträffar julen oftast redan under sommarmånaderna för mig som fotograf. Så var även fallet när jag tog dessa julbilder för det norrländska charkföretaget Nyhléns Hugosons. Vi fotograferade veckan innan midsommar. För produktionen stod Scandinavian Retail Center och kockade och stylade maten gjorde Benny Cederberg. Namnet på den unge handmodellen som norpar en köttbulle har jag dessvärre glömt. Sorry! Bilderna visas nu på Nyhléns Hugosons hemsida, sociala medier och i butiker i norra Sverige.…
  • Per i Viken – Svenska mästare i Chark-SM 2018!

    12 november 2018 09:33
    Alltid lika kul när det går bra för mina uppdragsgivare! Vid förra veckans Chark-SM i Göteborg skördade vårt lokala charkföretag; Per i Viken, stora framgångar. Bl a mästartiteln för deras goda leverpastej. Kul och välförtjänt! För att fira och uppmärksamma detta fick jag i uppdrag att ta en bild på den ärofyllda trofén. Visas bl a på sociala medier. Stort grattis till Per i Viken!…
  • Sushi anyone?

    23 oktober 2018 17:54
  • Per i Viken – årets företagare i nordvästra Skåne!

    23 oktober 2018 14:12
    Här är ännu ett exempel på en lokal framgångsrik livsmedelsproducent som jag har den stora äran att få ta bilder för. Nämligen charkföretaget Per i Viken som nyligen blev framröstad som årets företagare i nordvästra Skåne. Här är en julig bild som jag tog för ett par veckor sedan till deras lansering av tre sorters kål. Kanske lite otippade produkter för ett charkföretag. Men kopplingen är klar som korvspad, för ingen vill väl sakna röd- grön- och brunkål som tillbehör till julbordets skinka, korvar och köttbullar, eller hur? God Jul!…
  • Bilder till Larsvikens nya hemsida

    22 oktober 2018 09:56
    Det är alltid lite extra kul när jag får chansen och förtroendet att ta bilder till lokala livsmedelsproducenter. Dels därför att jag ofta får fria händer vid fotograferingar och dels för att jag får en direkt och nära kontakt med kunden vars passion och glöd för sin verksamhet och produkt smittar av sig och inspirerar. Precis så är det med Larsviken. En familjeägd gård utanför min hemby Viken som bedrivit potatisodling i flera generationer. Numera är deras verksamhet utökad med en härlig gårdsbutik men framför allt med egen framgångsrik tillverkning av chips under varumärket Larssons chips. Här är ett bildspel som visar exempel på bilder jag fotograferat för Larsviken. Bilder används bla till Larsvikens nya fina hemsida (www.larsviken.se), annonser, sociala medier, mm.