Aktuella foto- och filmuppdrag av Fredrik Rege/ Studio Rege

Snart bär det av ner till Österrike för fotografering till nästa säsongs vinterkataloger för STS Alpresor. Uppdragen innebär en stor mix av olika sorters bilder. Naturligtvis bilder från backen och skidåkning men även vyer från orten, mat, dryck, interiör- och exteriörbilder från hotell och restauranger, mm. Ja, det är en salig blandning av bilder som ofta innebär en hel del utmaningar från morgon till kväll. Det är inte alltid vi har vädrets makter med oss. Men hur som helst; kul jobb är det i en fantastisk miljö. Bifogar årets sommarkatalog med omslagsbild som vi plåtade bland bergen i Gastein-dalen, Österrike. Klicka på portfolio om du är nyfiken på fler av mina somriga och vintriga bilder från alperna.

Läs hela inlägget »

Snart är januari 2020 till ända. Här kommer några ögonblick av januari från nordvästra Skåne som jag fångat med kameran.

loading...
Läs hela inlägget »

Hej & god fortsättning på nya året!
2020 blir extra spännande och kul för mig då det blir lite av en nystart i min nya studio på ”Spritan” i  Ödåkra.
I den gamla fabrikslokalen från 1897 tillverkades Ödåkra Taffel Aqvavit. Där av smeknamnet Spritan. 
Efter nedläggning 1976 har fabriken mer eller mindre stått öde och förfallit. Fram tills för några år sedan då ett par entreprenörer köpte fabriksområdet med visionen att förvandla Spritans öde lokaler till butiker, kontor, sportcentra, kaféer, restauranger, gallerier etc. Ett gigantiskt arbete.
Då jag för ett och ett halvt år sedan besökte Spritan för första gången blev jag blixtförälskad. Det krävdes inte alltför stor fantasi för inse vilken potential det fanns i dessa lokaler. 
Med varsam renovering utan att förstöra Spritans unika atmosfär väcks fabriken åter till liv och förvandlas till en pärla med en härlig mix av olika branscher. 
Mitt flyttlass gick innan jul och det är först nu allt har kommit på plats även om lite smått fix återstår.
Min studio rymmer ett stort fullt utrustat kök och ett stort lager av köksrekvisita. Tanken är att även kunna erbjuda matlagningsevent.
Med stor entusiasm ser jag fram emot att ta mig an nya spännande uppdrag både i och utanför studion.
Varmt välkommen även om du bara är nyfiken! Adressen är Fabriksgatan 2 i Ödåkra.
Mvh
Fredrik

loading...
Läs hela inlägget »

Ett nytt spännande år ligger framför oss och jag hälsar gamla och nya uppdragsgivare varmt välkomna till min nya studio som du hittar i den gamla charmiga fabrikslokalen "Spritan" i Ödåkra, strax utanför Helsingborg. Med full av energi är jag redo att ta mig an utmanande och spännade foto- och filmuppdrag! Bildspelet nedan är en nyårsmeny som presenterades på vår blogg "På tallriken". Med vänlig hälsning, Fredrik

loading...
Läs hela inlägget »

I går var jag på besök i Findus fina kök i Malmö där vi tog en hel hög av smarriga dessertbilder för kommande receptfoldrar mm. Här är några "Behind the Scenes-bilder". Slutresultatet kommer i januari.

loading...
Läs hela inlägget »

Renoveringen och uppbyggnanden av min nya studio i den gamla spritfabriken i Ödåkra fortskrider. Om allt går enligt planerna så flyttar jag in i månadsskiftet november/ december. Här är lite bilder från hur långt det kommit i dag. Det börjar arta sig.
Det ruffa fabriksgolvet som är någon form av asfalt/ betong ska jag behålla men det ska slipas och mattlackas. Tog en bild på grannlokalens golv som visar hur det kommer se ut.
Min plan är att få köket på plats om ca tre veckor. Under tiden jobbar jag på som vanligt i min nuvarande studio. Under helgen 23-24 november kommer det vara stor julmarknad på "Spritan" och då hoppas jag kunna visa upp lokalen för alla nyfikna. // Fredrik

loading...
Läs hela inlägget »

Här är några exempel på matbilder som jag plåtat de senaste månaderna.

loading...
Läs hela inlägget »

I slutet av september var det plåtning av köksmaskiner och miljöer för Osby Vitvaror. Kanske inte så sexigt men ofta en utmaning för en fotograf. Här är några exempel på hur det blev.

loading...
Läs hela inlägget »

Från och med den 1 december så hittar du mig i min nya studio på ”Spritan” i Ödåkra strax utanför Helsingborg.

I den gamla fabrikslokalen från 1897, i folkmun kallad ”Spritan” framställdes Ödåkra Taffel Aqvavit  fram till 1976.  
Frånsett några år som lagerlokal har fabriken sedan dess stått tom och öde med ett oundvikligt förfall. 
Fram tills några år sedan då några entusiastiska entrepenörer köpte rucklet med en halvt galen idé att förvandla ”Spritan” till butiks- och kontorslokaler.

När jag för ett drygt ett år sedan besökte ”Spritan” för första gången blev jag totalt blixtförälskad. 
Hänförd av fabrikens fantastiska atmosfär och inte minst av ljuset från de stora fabriksfönstren så bestämde jag mig på stående fot. "Hit ska jag flytta!"

Nu är renoveringen och färdigställandet av min nya studio i full gång och allt efter som flyttar en strid ström av nya hyresgäster flyttar in på ”Spritan”. En inspirerande och kreativ miljö där jag blir granne med en härlig blandning av konstnärer, matkreatörer, massor av diverse butiker, restauranger, kaféer m fl. Dessutom så får jag ta tag i mitt löfte att börja spela paddel då det inom kort öppnar 4 banor i huset.

Fram till flytten den 1 december så kör jag på som vanligt i min nuvarande lokal på Florettgatan 33 i Helsingborg.  
Dock kommer sista veckan i november (v 48) bli begränsad då köket och det mesta av inredningen flyttas.

Det är med stor entusiasm och spänning som jag ser fram emot att ta mig an nya foto- och filmuppdrag i min nya studio 
och du är alltid varmt välkommen att titta förbi om du har vägarna förbi.
 
Med vänlig hälsning,
Fredrik

loading...
Läs hela inlägget »

Här en liten aptitretare för alla skidentusiaster. Bilder mestadels tagna för STS Alpresor i Bad Gastein och Cervinia, 2018 och 2019.

Läs hela inlägget »