Aktuella foto- och filmuppdrag av Fredrik Rege/ Studio Rege

I går var jag på besök i Findus fina kök i Malmö där vi tog en hel hög av smarriga dessertbilder för kommande receptfoldrar mm. Här är några "Behind the Scenes-bilder". Slutresultatet kommer i januari.

loading...
Läs hela inlägget »

Renoveringen och uppbyggnanden av min nya studio i den gamla spritfabriken i Ödåkra fortskrider. Om allt går enligt planerna så flyttar jag in i månadsskiftet november/ december. Här är lite bilder från hur långt det kommit i dag. Det börjar arta sig.
Det ruffa fabriksgolvet som är någon form av asfalt/ betong ska jag behålla men det ska slipas och mattlackas. Tog en bild på grannlokalens golv som visar hur det kommer se ut.
Min plan är att få köket på plats om ca tre veckor. Under tiden jobbar jag på som vanligt i min nuvarande studio. Under helgen 23-24 november kommer det vara stor julmarknad på "Spritan" och då hoppas jag kunna visa upp lokalen för alla nyfikna. // Fredrik

loading...
Läs hela inlägget »

Här är några exempel på matbilder som jag plåtat de senaste månaderna.

loading...
Läs hela inlägget »

I slutet av september var det plåtning av köksmaskiner och miljöer för Osby Vitvaror. Kanske inte så sexigt men ofta en utmaning för en fotograf. Här är några exempel på hur det blev.

loading...
Läs hela inlägget »

Från och med den 1 december så hittar du mig i min nya studio på ”Spritan” i Ödåkra strax utanför Helsingborg.

I den gamla fabrikslokalen från 1897, i folkmun kallad ”Spritan” framställdes Ödåkra Taffel Aqvavit  fram till 1976.  
Frånsett några år som lagerlokal har fabriken sedan dess stått tom och öde med ett oundvikligt förfall. 
Fram tills några år sedan då några entusiastiska entrepenörer köpte rucklet med en halvt galen idé att förvandla ”Spritan” till butiks- och kontorslokaler.

När jag för ett drygt ett år sedan besökte ”Spritan” för första gången blev jag totalt blixtförälskad. 
Hänförd av fabrikens fantastiska atmosfär och inte minst av ljuset från de stora fabriksfönstren så bestämde jag mig på stående fot. "Hit ska jag flytta!"

Nu är renoveringen och färdigställandet av min nya studio i full gång och allt efter som flyttar en strid ström av nya hyresgäster flyttar in på ”Spritan”. En inspirerande och kreativ miljö där jag blir granne med en härlig blandning av konstnärer, matkreatörer, massor av diverse butiker, restauranger, kaféer m fl. Dessutom så får jag ta tag i mitt löfte att börja spela paddel då det inom kort öppnar 4 banor i huset.

Fram till flytten den 1 december så kör jag på som vanligt i min nuvarande lokal på Florettgatan 33 i Helsingborg.  
Dock kommer sista veckan i november (v 48) bli begränsad då köket och det mesta av inredningen flyttas.

Det är med stor entusiasm och spänning som jag ser fram emot att ta mig an nya foto- och filmuppdrag i min nya studio 
och du är alltid varmt välkommen att titta förbi om du har vägarna förbi.
 
Med vänlig hälsning,
Fredrik

loading...
Läs hela inlägget »

Här en liten aptitretare för alla skidentusiaster. Bilder mestadels tagna för STS Alpresor i Bad Gastein och Cervinia, 2018 och 2019.

Läs hela inlägget »

Här är ett par exempel på bilder jag har tagit för den tyska osttillverkaren Camozola. Smarriga och somriga recept framtagna och stylade av Louise Bondebjer. Uppdraget fick jag av SRC i Helsingborg.

Läs hela inlägget »

Som du kanske sett så har jag äran att få ta bilder till STS Alpresor, både till sommar- och vintersäsong. Här ser du omslagsbilden till säsongens vinterkatalog, 2019/2020. Bilden togs i våras i Bad Gastein, Österrike. Vill du se fler av mina bilder från alperna så kolla in min portfolio.

Läs hela inlägget »

I början av året så startade jag och min vän Ulrika en matblogg. Inte ännu en matblogg kanske du tänker, men jo, så är det. Jag vill väl inte påstå att vår blogg är så fantastiskt unik men helt klart så sticker den ut från mängden med härliga recept med inspiration från det nordvästskånka skafferiet och inte minst med vackert foto på mat och traktens natur.
Klicka på länken, ta en titt och bedöm själv: www.patallriken.se

Läs hela inlägget »

Vid ett par tillfällen i vintras och under våren har jag fotograferat receptbilder till olika kampanjer för Findus Foodservices. Det var bl a soppor, desserter och bakverk.I bildspelet nedan kan du se lite exempel.

loading...
Läs hela inlägget »